Online Business Media | Gamma - FreeBees van BP - Online Business Media
154
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-154,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Gamma – FreeBees van BP

Over dit project

Gamma helpt mensen het best om zelf met trots en genoegen hun woonomgeving te verbeteren  en ditmaal door samen met BP een actie te starten. De gespaarde FreeBees bij BP waren tijdens de actie periode te verzilveren in de Gamma’s van Zuidwest Nederland. Facebook heeft daarbij ondersteuning gegeven aan het bereik van de lokale Gamma-winkels.

 

Doelstellingen:
*  Likes verzamelen.
*  Het genereren van meer traffic naar de Gamma-winkels.

 

Oplossing:
Door een kort denkspelletje te spelen via de Facebook app, waarbij de honingraat van de BP als quizmaster fungeerde, hadden de deelnemers kans op zomerse prijzen. Daarnaast kregen fans bij deelname aan het denkspelletje een beloning van 100 BP FreeBees. De promotie van de campagne werd ondersteund door creatieve posts op zes verschillende Facebook pagina’s van Gamma. Tevens heeft de Facebook app op deze zes pagina’s live gestaan gedurende de actieperiode. Specifieke Facebook advertising heeft voor de juiste traffic naar de Facebook apps geleid.

 

Resultaat:
Door deze campagne is er een bijzondere groei aan likes en volgers per Facebook-pagina gemonitord. De trigger, het denkspelletje, heeft Gamma een zeer groot aantal e-mail adressen opgeleverd. Daarnaast zijn de Gamma-winkels in Den Haag en omstreken aanzienlijk drukker bezocht tijdens de actieperiode.

Branche:
Retail
Tags
Facebook app, Facebook Marketing, Gamma